Dag 50 Van Ostabat-Asme naar St Jean Pied de Port.

Gistermiddag kwamen we aan in het kleine dorpje Ostabat-Asme. ( 200 inwoners ) Deze kleine kern heeft alles in huis wat je niet verwacht in zo'n piepklein dorpje. Er is een bakker, een levensmiddelenwinkel en twee barretjes annex eetcafé..
Plus een groot aantal overnachtings mogelijkheden.
De reden is dat het dorp vrij dicht bij St Jean Pied de Port ligt....
Vannacht was het een en al regen en onweer. Vanmorgen zijn we vroeg op pad gegaan voor onze laatste etappe - van de Voie de Vezelay - naar St Jean Pied de Port.
Hiermee sluiten we een episode af van onze camino vanuit de lage landen.....
Eerst hebben we het Jabikspaad gevolgd om vervolgens  via de Jacobswegen in Nederland , uit te komen in Vessem. Vanuit Vessem volgden we de Via Monastica. Deze loopt tot Rocroi om aansluitend de Via Campaniensis naar Vezelay te volgen en daarna de Voie de Vezelay via Nevers te lopen.
In totaal ca 2000 km.
Morgenochtend gaan we beginnen aan de camino Frances en deze route begint vlak voor de Pyreneeën in St Jean Pied de Port en gaat richting Pamplona.
Routeafstand 24 km
Op de foto - Ruurd en Anneke ( st Jean Pied de Port )

Reacties

Anoniem zei…
Weer een mijlpaal SJPdP.
Morgen de Pyreneeën in en genieten in Spanje. Ik blijf jullie volgen. Succes verder.
Gr. Wiebe.
Anoniem zei…
Op naar Spanje ik hoop dat het droog en helder is, des te mooier de uitzichten en zie je ook de grens wat duidelijker. Op naar Roncevalles en verder. Groeten Petra en Hein.