Dag 14 Van Outeirinho naar São João da Madeira

Op de foto ; Gezamenlijk buiten eten...

We zijn gistermiddag hartelijk ontvangen door Pavlo - eigenaar van de Alberque Casa Catolica. Langzaam druppelde  iedereen binnen die vooraf hadden gereserveerd. Deze Albergue was er eentje van het kaliber super gastvrij.
Je kon er koffie of thee zetten of eten bereiden en zelfs een koelkast gevuld met fris,bier en wijn was aanwezig. ( alles op donotivo basis! )
Om 19.00 uur was het tijd voor het diner.
Pavlo had een lange tafel buiten in de open lucht klaargezet zodat iedereen plaats kon nemen. Ook Helena - de nederlandse vrijwilligerster- hielp mee om borden en bestek klaar te leggen.
Helena is hier vrijwilligster vanuit het Jacobsgenootschap. En was hier nu vier dagen aanwezig om alles mede draaiende te houden.
Pavlo en Helena hadden inmiddels voor ons een fantastisch maal bereid. We werden verwend met schalen vol  gekookte aardappelen , wortel en broccoli ,vlees ,worst en ei. Ook de wijn, brood en kaas ontbraken niet. Samen met elf Pelgrims - inclusief  Pavlo en Helena - zaten er in totaal zeven Nationaliteiten aan tafel.
Een Israëlier , twee Italianen ,twee Litouwers ,een Portugees , een Braziliaan ,drie Nederlanders en een Française.
Als afsluiting van het diner was er ijs en een door Pavlo zelf gebrouwd  ' drankje'.
Vanmorgen na een heerlijk ontbijt - verzorgd door alweer Helena en Pavlo - waar werkelijk niets aan ontbrak konden we onze ' waardering ' in de gleuf van de papieren doos met daarop de woorden donativo deponeren....
We besloten gisteravond dat we de nog  te lopen afstand van twee etappes - van in totaal 60 km naar Porto - in drie 
 'nieuwe'  routes te gaan opdelen. Dit omdat de heuvels hier toch vrij steil zijn met de dito afdalingen. 
De route van vandaag was enigzins saai maar toch ook weer niet helemaal omdat we konden genieten van prachtige vergezichten. De kuier liep vandaag veelal langs bebouwing. Geen bossen en landelijke paden zoals de afgelopen dagen!
We slapen vandaag in een verzorgingshuis....!  Santa Casa Da Misericórdia.
Routeafstand 20 km





Reacties

ZenH 🍀 zei…
It liket ús in gemoedlik en noflike dei ta dêr ien ferwegistan 😉.
Groetnis ZenH 🍀