Dag 16 Van Grijó naar Porto.

Op de foto ; De Kathedraal van Porto

Gistermiddag zijn we aangekomen in de Albergue van Grijó
Deze Alberque staat naast het enorme grote Klooster - Salvador de Grijó.
Deze Alberque voor één nacht draagt de zelfde naam als het Klooster. En is er één van een beetje 'donativo'.....
Je betaalt een tientje voor de overnachting en je kunt verder op eigen kosten eten in het naast gelegen restaurant met annex supermarkt artikelen.
We hebben gisteravond lekker buiten gegeten met Marie en Moises. We hadden kaas,jambon ,broodjes etc gehaald uit de supermarkt en uiteraard de wijn ontbrak niet.
Marcia - uit Brazilië - die reeds was vertrokken naar Porto had ons een fles wijn geschonken en deze had ik de gehele route naar Grijó in de tas bij mij....
Ook Pete , een 78 jarige Pelgrim uit Yorkshire ( Engeland ) kwam later op de avond aanschuiven met ook een fles wijn! Samen met de inmiddels uit de vriezer gehaalde koude witte wijn van Marcia werd het een klein feestje!
Vanmorgen om 06.00 uur ging de wekker en iedereen ging zich klaar maken voor de laatste etappe naar Porto. En daarmee sluiten we vandaag de Camino van Lissabon af. (Totaal 390 km)
Marie vergezelde ons vandaag op de Camino tot in Porto. Porto is een prachtige stad aan de rivier de Douro.
Als je over over de Ponte di Ferro binnen komt wandelen heb je een fantastisch uitzicht over de beide stadsdelen.
Aan de linkerkant de porthuizen waar Porto zo beroemd om is en tegenover aan de andere kant de prachtige huizen met de rode daken en daar hoog boven de Sè van Porto.
Het was druk in Porto. Veel toeristen werden in de bekende hop on hop off bussen door de stad werden vervoerd. Ook een boottochtje op de Douro was populair. En niet te vergeten de Porto trams. ( waar rijen voor stonden! )
Op de flaneer kade in Porto was het een komen en gaan van mensen.
We liepen over de ijzeren brug genaamd Ponte Dom de Luis l , welke is gebouwd door de Belgische ingenieur Théophile Seyrig.
Overigens onder toeziend oog van zijn compagnon Gustav Eiffel ( Eiffeltoren Frankrijk )
We liepen verder de stad in en haalden eerst een pelgrimsstempel in de Kathedraal. Na dit dagelijks
ritueel te hebben gepleegd gingen we , inmiddels was Moises ook aan komen lopen,  samen al wandelend naar de ' boulevard ' en genoten we van een laatste drankje met z' n vieren op een terras aan de Douro.
Hierna kwam helaas het afscheid van twee Pelgrims - Marie en Moises ....zij gaan vanaf morgen hun eigen Camino naar Santiago lopen....
Marie neemt de centrale route en Moises weet het nog niet.......
Met weemoed nemen we afscheid.
Routeafstand 24 km





Reacties

ZenH 🍀 zei…
Wer in moai verslach hjoed Ruurd en alwer op'e helte fan jim doel .
In moaie stêd Porto.
In protte succes mei de twadde helt fan jom reis.
Groetnis ZenH 🍀