Dag 2 Lissabon naar Alverca do Ribatejo


Op de foto; Slikgeul van de Taag

Gisteravond hebben we in de buurt van ons appartement op een terras van een lekkere lasagne genoten. Hierna was het nog even genieten van het uitzicht over de Taag. 
Vanmorgen om zeven uur zijn we vertrokken uit Lissabon en liepen we door het oude centrum. In een klein  oud cafeetje (wijk Alafama )met dito eigenaars hebben we een bakje koffie met lekkere cake gekocht.
Na deze lekkernij kwamen we aan in  Parque das Nações.
Dit park en alles wat hier aan fraaie gebouwen - inclusief een kabelbaan- aan de Taag staan , zijn overgebleven van de Expo Lisboa ' 98.
Alles wat hier indertijd gebouwd is vormt tegenwoordig een toeristische attractie.Ter hoogte van de voorstad Savacem wijkt de pelgrimsroute sinds juli dit jaar af van de oude route welke deels de Rio Tranção volgde.
Hoe deze 'oude'  route voorheen was weten wij dus niet...
Echter het nieuwe pad volgt de Taag met zijn prachtige uiterwaarden.
Het pad is gebouwd op palen en geheel gemaakt van hout. ( vanwege hoge waterstanden )
Het was vandaag eb en hierdoor waren de diepe slikgeulen duidelijk zichtbaar. 
Ook flamingo's ontbraken niet in het slik landschap.
Het nieuwe pad is ruim 6 km lang en daardoor 3 km korter dan het originele traject. Wat ook opviel vandaag was dat onderweg op deze nieuwe route toch al veel Portugezen ons Buen Camino wensten. Nadat driekwart van de route er opzat kwamen we aan bij een uitspanning langs een haventje aan de Taag en was het tijd voor een hapje en drankje.
Na deze aangename pauze braken de laatste 'warmte' kilometers aan en konden we ons om 14.00 uur inchecken in een fraai luxe pelgrims-appartement in de stad Alverca. 
De temperatuur was vandaag 30 graden+
Routeafstand 28 km

Reacties

Rieke zei…
Leuk dat jullie ons weer laten meegenieten van jullie camino.
Veel wandel genoegen.
Groetjes Rieke