Dag 4 Van Azambuja naar Santarem

Op de foto; De Katholieke Kathedraal in Santarem.

Gistermiddag hebben we ingecheckt in hotel Ouro - met ontbijt.....
Van het ontbijt wisten wij pas vanmorgen toen de receptioniste ons hierop attendeerde.
We maakten gisteren ook kennis met Bev en Patsy. Twee zussen uit Canada die ook deze accommodatie geboekt hadden.
Nadat we gedoucht en opgefrist waren zijn we een biertje gaan halen op het terras. Ook de pelgrims uit Canada voegden zich bij ons en om 19.00 uur konden we in het restaurant van het hotel met z'n allen het diner gebruiken.
Vanmorgen vroeg stond er om 07.00 uur een lekker ontbijtje klaar en vertrokken we om ca 08.00 uur uit Azambuja.
De temperatuur was in de morgen redelijk en dit kwam voornamelijk door een dun wolkendek. Later in de morgen/middag liep de temperatuur weer flink op. Wel vormde boven de omgeving van ons einddoel een dreigende lucht. Ik voelde mij vandaag prima en dat zou ook zo blijven....
De route van vandaag was prachtig maar was wel lang. Maar daarentegen een kuier met veel natuurschoon. De route liep vooral door de uiterwaarden van de Taag. In deze uiterwaarden en binnen een stenen waterkering werden in het begin alleen maar tomaten verbouwd. Later zouden er veel maïs en wijngaarden aan onze ogen voorbijgaan... Enorme hoeveelheden tomaten werden met grote vrachtwagens naar de fabriek gereden om hier ketchup en tomatenpuree van te maken. De chauffeurs waren vriendelijk en hielden het gaspedaal in bij het voorbijgaan wat natuurlijk veel stof deed oplaaien..... Een leuk gebaar maar voor ons zette dit geen zoden aan de dijk. De enorme stofwolken bleven! Op het land kregen we van een ontzettend vriendelijke tomatenteler een handvol voedzame tomaten. Deze smaakten overheerlijk.
Bijna de helft van de Caminoroute vandaag liep over een stenen kade muur.
Het boerenland en de huizen er achter liggen enorm laag en bij een hoge rivierstand kan deze prachtige omgeving zomaar onderwater staan. Met alle gevolgen vandien!
Onze reis eindigde vandaag in Santarem.
En na enig zoekwerk konden we inchecken in een hostal.
Routeafstand 34 km

Reacties

ZenH 🍀 zei…
Wat wer in fantastysk verslach .
Wol in bytsje jaj..r. ?
ZenH🍀
Petra zei…
Heerlijk om te lezen dat jullie zo kunnen genieten van de kleine dingen!